Business coaching

Business coach, Personal coach

Ook voor bedrijven kan inzet van coaching een bijdrage leveren aan de efficiency en effectiviteit van de medewerkers binnen een bedrijf. Het (h)erkennen en gebruiken van verschillende culturen en kernwaarden kan samenwerking binnen bevorderen en tot een meerwaarde brengen.

Het coachen van individuen, teams, training van personeel kan versneld de bedrijfsdoelstellingen verbeteren en motivatie van individuen versterken. Optimalisatie van samenwerking leidt niet alleen tot betere communicatie het verlaagt het ziekteverzuim en vermindert het risico op burnout.

Managementvaardigheden

Gericht op het ontwikkelen van vaardigheden en kennis over uzelf in management situaties.

Er zijn vele wijzen van leidinggeven/managen en ook zoveel trainingen, cursussen en workshops. Essentieel is dat als manager men in staat moet zijn om “meer” uit een team te halen dan de som van het geheel. Kennis van uzelf en uw eigen kwaliteiten, het gericht toepassen daarvan is de kern van het kunnen sturen en aansturen. Managementvaardigheden moeten nauw aansluiten bij de eigen zelf en wat men kan en wil anders komt het “niet echt” over. Een coach begeleidt u om die ontdekkingstocht bij uzelf te doen en de vaardigheden die bij uw manier van managen horen, te ontwikkelen.

Communicatie en Presentatie

Gericht op het verbeteren van communicatie en het presenteren van uzelf.

Communicatie, het met elkaar praten, elkaar zien en elkaar leren kennen is de basis van alles. Zonder communicatie en het zich openstellen voor de ander, is het niet mogelijk om met elkaar samen te leven en te werken. Om te voorkomen dat communiceren verwordt tot een “zo dicht mogelijk langs elkaar heen leven/praten” is het van belang dat men zich bewust is van de eigen manier van communiceren en de effecten daarvan op anderen. In deze vorm van coachen komen onderwerpen aan de orde als verbaal en non verbaal communiceren, gesprekstechnieken en luistervaardigheden. Alles gericht op het effectiever communiceren en het “bereiken” van de ander/gesprekspartner.

Presentatie heeft te maken met het “presenteren van zichzelf en/of wat men te bieden heeft aan een ander”. Basis is dat men weet wat men wil overbrengen en niet schroomt om dat te doen. Presentatietechnieken zijn dan de wijze waarop men dat wil doen. Geloof in uzelf en wat u de ander te bieden heeft maakt het verschil tussen vertellen en overtuigen.

Training

De eerder genoemde onderwerpen kunnen ook in vorm individuele

Business & Executive Life Coach

Als gecertificeerd Life Coach begeleid ik bedrijven en individuele medewerkers om meer rendement uit teams en individu te halen. Maak nu een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek: Bel 06-46086427, mail marije@choice4me.nl of klik hier om direct een bericht achter te laten.