Relatie coaching en het hervinden van kracht na een scheiding

Vastlopen in relatiepatronen en niet meer in staat zijn die te doorbreken kunnen een zware wissel trekken op een relatie. Met behulp van een coach kan in individuele sessies maar ook gezamenlijk gewerkt worden aan het verbeteren van de communicatie, het doorgronden van de gedragspatronen in jullie relatie, het benoemen van veranderingen en het concreet maken van wensen ten opzichte van elkaar. Weten wat een partner nodig heeft, zijn/haar behoeften kennen en inzicht in hoe dat zich verhoudt tot wat jij nodig hebt is de basis om weer positiviteit in een relatie te brengen. Ook in relaties gaat het om de balans tussen het opkomen voor jezelf (assertiviteit tonen) en het rekening houden met de ander. Alleen wanneer je je eigen behoeften en je eigen valkuilen kent en ervaart kan men die van een ander zien. Je hoeft geen ander mens te worden om het eens op een andere manier te proberen, is de kern van de aanpak. Begrip en het voelen van verbondenheid zijn de sleutels om de deur naar een wezenlijke relatie te openen.

Maar ook het je realiseren dat een relatie over is en dat er geen basis meer is om verder te gaan kan het resultaat zijn. “Scheiden doet lijden” is een veelgebruikte uitdrukking. In een scheiding komen gevoelens van verdriet en boosheid samen en dat maakt het vaak moeilijk om bij jezelf te blijven. In de scheiding coaching wordt helder waar boosheid en verdriet vandaan komen en hoe daar op een voor jou goede en verantwoorde wijze mee omgegaan kan worden.Het op een goede manier afronden en afscheid nemen, de kracht vinden in jezelf om verder te gaan, het leven weer tegemoet te treden én je leven weer zelf te gaan leiden is het doel. “Geen lijden maar leiden” is het motto. Praktisch en concreet de stappen benoemen en je eigen kwaliteiten (h-)erkennen zorgen ervoor dat je die kracht weer vindt.

Ontdekken hoe coaching jou kan helpen om je relatie te verbeteren of kracht te hervinden na een scheiding? Maak nu een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek: Bel 06-46086427, mail marije@choice4me.nl of klik hier om direct een bericht achter te laten.

Zie ook hoe anderen de coaching op het gebied van relatieproblematiek en scheiding ervaren hebben:

Man (28), dealing with burn-out at the office and personal trust/self-confidence

Vrouw (30) - Weer blij met mezelf leren zijn

Vrouw (40), relatie probleem

Vrouw 39 jaar, zittend in scheiding

Vrouw (30), negatieve spiraal

Man, 39 jaar

Of kijk op het volledige overzicht met ervaringen