rouwverwerking

Het verliezen van een dierbare of dat nu onder plotse omstandigheden is of door een langdurig ziektebeeld is een gebeurtenis met een enorme impact op diegenen die achterblijven. De leegte is enorm. De shock, de verwarring, de woede en het verdriet kunnen je overweldigen. Vaak bemerk je dat je omgeving op een gegeven moment weer doorgaat met leven terwijl voor jou de wereld nog stilstaat bij dat moment waarop je afscheid moest nemen of van elkaar losgerukt werd. Gevoelens van niet begrepen worden, het voortdurend ervaren van het gemis en het geen toekomst meer zien kunnen ook nog na jaren aanwezig zijn.

Het kunnen uiten van die gevoelens is een wezenlijk onderdeel van het kunnen loslaten. Het accepteren van het verlies is essentieel voor het kunnen nemen van een volgende stap. Alles op zijn tijd en in een veilige omgeving.

Zelfs het verliezen van een baan, een vriendschap of een relatie zijn zaken die een rouwproces kunnen veroorzaken.

Met behulp van een coach kunnen de stappen van rouwverwerking doorlopen worden, kan gezocht worden naar rituelen om het verlies te integreren in het denken en voelen om vervolgens los te kunnen laten. Om dan vanuit acceptatie weer met je eigen toekomst bezig te kunnen zijn.

Ontdekken hoe coaching jou kan helpen om je verdriet te verwerken? Maak nu een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek: Bel 06-46086427, mail marije@choice4me.nl of klik hier om direct een bericht achter te laten.