Kom uit je burnout en leer stress vaardig te worden

Wanneer je overspannen bent kun je je moe en leeg voelen. De situatie waarin je zit kan je het gevoel geven van doorlopend op je tenen moeten lopen, het nooit goed (genoeg) doen en ervoor zorgen dat je ervan overtuigd bent dat je het minder goed doet dan de rest. Het je voortduren tekort voelen schieten, zorgt ervoor dat je je onzeker voelt, aan jezelf twijfelt en veroorzaakt stress.

Fysiek kunnen klachten ontstaan van slecht slapen, hoofdpijn, slecht kunnen concentreren en geprikkeld zijn. Met een coach leer je situatie te analyseren, je verantwoordelijkheid te benoemen en krijg je handvatten om zelf weer invloed uit oefenen in plaats je leven door anderen te laten bepalen en inrichten. Met andere woorden, je leert om stress te hanteren en te voorkomen.

Burnout is letterlijk het afgebrand zijn. Je zo leeg, moe en machteloos te voelen dat je niets meer kan en niets meer voelt. Waarbij je soms alleen nog maar kan huilen, geen energie meer hebt om iets te doen en alles als een té grote belasting (“moeten”) ervaart. Een uitzichtloze situatie voor iedereen die er midden in zit of het gevoel heeft langzaam die kant op te gaan.

Hoewel een burnout uitzichtloos klinkt is niets minder waar. In het coaching traject leer je met kleine stappen weer structuur aan te brengen, te ontdekken wat energie geeft en wat energie kost. Hoe je overtuigingen en denkpatronen elke keer weer je valkuilen worden. Vanuit het diepe dal van de burnout klim je met behulp van je coach langzaam weer naar boven, ervoor wakend dat je té grote stappen gaat nemen en steeds positiever ten opzichte van je eigen kunnen. Tegelijk kan je coach je helpen het re-integratie proces naar je werk goed te plannen en te organiseren.

Het uitgangspunt is om op korte en lange termijn meer balans in je leven en werk te brengen.

Ontdekken hoe coaching jou kan helpen uit je burnout te komen? Maak nu een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek: Bel 06-46086427, mail marije@choice4me.nl of klik hier om direct een bericht achter te laten.

Zie ook hoe anderen de coaching op het gebied van burnout ervaren hebben:

Man (28), dealing with burn-out at the office and personal trust/self-confidence

Vrouw (begin 40) - Toekomst na een burn-out

Vrouw (50) vanuit een burnout weer in het licht

Man 47 - Onrust in mijn hoofd

Of kijk op het volledige overzicht met ervaringen