Wat is life coaching

Wat is Life Coaching

Life Coaching, ook wel Mental Coaching genoemd, is gericht op verbeteren van levenskwaliteit, werk en privé. Het vinden van de juiste balans en het (her-) ontdekken van de eigen kracht.

Je zit met persoonlijke vragen zoals: ‘Wie ben ik, wat wil ik? Hoe haal ik alles/meer uit mijn leven?’ Je wilt je persoonlijke effectiviteit vergroten en meer successen behalen. Je wilt problemen beter kunnen oplossen en meer balans in je leven brengen. Dit zijn o.a. de onderwerpen die aan bod komen bij personal coaching. Door middel van personal coaching krijg je een beter beeld van je krachten, talenten en passies maar ook blokkades. Lees meer over het ontdekken van je eigen kracht, in jezelf te geloven en van daaruit eigen beslissingen te nemen.

Loopbaancoaching

Gericht op outplacement, reïntegratie of heroriëntatie qua werk en functie.

Je zit met vragen over je loopbaan: ’Welke baan past bij mij, waar wil ik aan werken en waar wil ik naar toe groeien? Hoe kan ik ondanks de crisis toch nog een leuke baan vinden?’. Je wilt een helder doel voor ogen krijgen waar jij concreet naar toe kunt werken. Je wilt weten wat je mogelijkheden zijn en hoe je jouw talenten kunt benutten. Lees meer over het sturing geven over je eigen loopbaan en carriere.
Stress Coaching / (Preventieve) Burnout Coaching

Gericht op het voorkomen of herstellen van stress & burnout.

Je zit met vragen over stress: ‘Hoe kan ik werk en privé beter combineren? Wat zijn de handvatten om stress te verminderen en beter te slapen? Of vragen over burnout: ‘Hoe herstel ik van mijn burnout?’ Op welke manier voorkom ik terugval? Lees meer over hoe coaching kan helpen je burnout te overwinnen en met stress om te gaan.

Coaching bij Scheiding / Relatie Coaching

Gericht op het verbeteren van relaties of het omgaan met een scheiding.

'Waarom heb ik het gevoel dat ik vastloop in mijn relatie, waarom begrijpt hij/zij mij niet, wil ik nog wel verder met hem/haar, waarom hebben we steeds ruzies en conflicten over dezelfde zaken?' Dit zijn het soort vragen die in relaties naar voren kunnen komen. 'Hoe kan ik na een scheiding mijn leven weer op de rit krijgen en me weer krachtig voelen?' Lees meer over het verbeteren van je relatie en het hervinden van je kracht na een scheiding.


Coaching bij rouwverwerking

Gericht op doorlopen van een rouwproces om een verlies te accepteren.

Hoe komt het dat ik na al die tijd mijn dierbare nog zo mis en hoe moet ik nu alleen verder? Het zijn vragen die spelen bij een overlijden maar ook bij het verlies van een baan of het kwijt raken van een relatie of vriendschap. Lees meer over het accepteren van een verlies en het hervinden van kracht om verder te gaan.

Personal Life Coach

Als gecertificeerd Life Coach begeleid ik mensen die vastgelopen zijn in hun carrière of persoonlijk leven om de kracht te (her-)vinden in zichzelf en van daaruit weer sturing te geven aan hun leven.. Maak nu een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek: Bel 06-46086427, mail marije@choice4me.nl of klik hier om direct een bericht achter te laten.