Vrouw (30) - Uit negatieve spiraal gekomen

Post date: 6-jul-2014 10:07:47

Een tijdje geleden liep ik nog over van de spanningen, emoties en vooral woede. Boosheid om alles en iedereen en ik voelde me totaal door niemand begrepen. Mijn lontje, zoals het genoemd wordt, was ontzettend kort en ik reageerde heel abrupt of moest uit het niets huilen.

Uiteraard had ik door dat er iets aangedaan moest worden en ik had iemand nodig die mij kon vertellen wat er aan de hand was. Maar nog belangrijker iemand die er niet om heen draait. Duidelijk zegt waar het op staat en geen verhaaltjes er omheen vertelt. Marije heeft mij enorm geholpen met ontdekken waar het mis is gegaan, de rust terug vinden en vooral het herkennen van situaties die mij in deze valkuilen lokken.

Tegenwoordig ben ik in staat rustig gesprekken te voeren, situaties zakelijk te benaderen waardoor ik niet meer emotioneel reageer op vragen. Ook heb ik meer tijd voor mezelf geclaimd zodat ik niet over loop in de dagelijkse dingen. Marije heeft mij in laten zien dat ik niet altijd alles voor iedereen hoef op te lossen. En zij heeft mij geleerd mensen van een andere kant te bekijken, zodat ik meer begrip voor iemand zijn/haar reactie kan opbrengen.

Het hebben van vooroordelen was ook een groot obstakel dat ik heb overwonnen. Als beschermingsmechanisme voor mijzelf heb ik aangeleerd om van het negatieve uit te gaan zodat ik niet gekwetst kon worden door iemand zijn reactie. Hierdoor was alles al negatief en werd alles in een spiraal naar beneden getrokken. Ik ben ontzettend geholpen en ben blij dat ik duidelijkheid heb gekregen en vooral ook handvatten waar ik iets mee kan. Ik heb goede tips meegekregen voor mijn toekomst en ben ook zeker van plan deze te gebruiken wanneer ik merk dat het afzwakt.

Uiteindelijk is dit de beste beslissing voor mij geweest, Marije is duidelijk en helpt met de problemen die je aangeeft. Ik ben anders leren denken en ga anders met mensen om, ik ben blij dat ik van alle negatieve dingen af ben.