Man (40) liep steeds vast in dezelfde patronen.

Post date: 12-mrt-2014 9:29:56

Ik ben bij Marije terecht gekomen via een zoektocht op internet en met een intentie om een coach te vinden die mij op een heldere, nuchtere en doeltreffende manier "tools" in handen kon geven om uit mijn vastgelopen patronen te kunnen stappen.

Hier zijn we samen in geslaagd. Zo voelt het namelijk, het is een samenwerking. Marije draagt de gereedschappen aan en ik moest ermee aan de slag. Het aan de slag gaan met die gereedschappen is nu juist iets dat ik moeilijk vond omdat één van de problemen die ik heb is dat ik alles uitstel. Door me op een goede, respectvolle manier te motiveren en door me te laten zien waarom ik uitstel, is het (soms met wat vertraging) zeker goed gegaan met de opdrachten en hebben ze hun uitwerking gehad.

Het belangrijkste is dat ik inzicht heb gekregen in de mechanismen die werkzaam zijn binnen in mij. Mechanismen die ik ben gaan gebruiken om mijn slechte zelfbeeld en onzekerheid te verdoezelen en een (ongezonde) manier te vinden om daarmee om te gaan. Door bloot te leggen wat er van binnen gebeurt, krijg je de mogelijkheid zelf keuzes te gaan maken. Je word niet langer slachtoffer van onbewuste processen maar je begint meer controle over ze te krijgen. Voor mij was dé "eye opener" dat gemaakte keuzes eerder vrijheid geven dan beperken.

Zowel prive als op het werk, waar ik met jongeren werk, valt het mensen op dat ik beter in mijn vel zit. Het belangrijkste is dat ik het ook zo voel.

Ik ben er nog niet maar ik ga het proces/leven wel met veel meer vertrouwen aan.

Marije bedankt.